Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne trgovine Vučko so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z oddajo naročila za nakup izbranih artiklov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa. 

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.vucko.si 

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu www.vucko.si (v nadaljevanju: Pogoji) in se z njimi strinja. 

Spletno prodajo na www.vucko.si izvaja podjetje Vučko d.o.o., Stranska vas ob Višnjici 17, 1295 Ivančna Gorica, Slovenija, vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču Ljubljana št.vl. 1/34563/00 z matično številko 1623290. Vučko d.o.o. je zavezanec za plačilo DDV-ja (ID za DDV:SI38446626). 

Spletna trgovina www.vucko.si vam preko spleta omogoča nakup lahke obutve – copat za šolo in dom, kar je razvidno iz prikaza na podstraneh prodajnega programa, ki je predstavljen tudi v glavnem meniju. Na spletnem mestu www.vucko.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. 

Naročanje 

Spletni nakup v spletni trgovini www.vucko.si se lahko opravi kot gost ali kot registrirani uporabnik. Za nakup kot registrirani uporabnik koliknite na ikono ˝osebe˝ zgoraj desno in si registrirajte uporabniški profil. V uporabniškem profilu boste lahko preverili zgodovino svojih nakupov. 

Po pregledu ponudbe ob izbranih artiklih uporabnik izbere možnost "Dodaj v košarico". Izbrani artikli so zbrani v košarici (zavihek desno zgoraj), ki jo lahko uporabnik kadarkoli preveri in v njej uredi artikle (spremeni količino in/ali jih odstrani iz seznama). Uporabnik naročilo zaključi s klikom na gumb »Na blagajno«, kjer pregleda seznam izbranih izdelkov. V košarici uporabnik v 4 korakih opravi celoten nakup:

1. korak: uporabnik pregleda svoje naročilo (seznam in količino artiklov) in ga poljubno spremeni; v primeru spremembe količine se znesek v košarici avtomatsko preračuna. V tem koraku lahko uporabnik vnese Promo kodo za popust, ki jo je predhodno prejel od ponudnika in tako izkoristi dodaten popust. Popust se obračuna s klikom na gumb “Potrdi”, ko je uporabnik vnesel Promo kodo. Promo kode so lahko omejene s časom veljavnosti, številom in vrednostjo. 

S klikom na gumb »Nadaljuj z naročilom« uporabnik nadaljuje nakupni postopek v 2. korak. 

2.korak: izbira načina nakupa. Možen je Nakup brez registracije. V primeru nakupa brez registracije uporabnik opravi nakup kot gost, kar pomeni da v naslednjih korakih poda le še podatke, ki so potrebni za oddajo naročila. To pomeni, da tekom nakupa ni bil ustvarjen uporabniški račun, s katerim bi se lahko v prihodnje prijavil v spletno trgovino. 

3. korak: uporabnik vnese podatke o e-pošti, izbere način dostave (dostava preko dostavne službe -strošek pošiljanja bo prikazan pred oddajo naročila), vnese osebne podatke ime in priimek, naslov za dostavo (naslov, poštna številka, mesto in država) in telefonsko številko. V primeru, da uporabnik želi račun na podjetje, mora to označiti s kljukico ter dopisati podatke podjetja: vpiše ime podjetja, davčna številka in ali je zavezanec za DDV. 

Na naslednji korak uporabnik nadaljuje s klikom na gumb “Naprej na plačilo”. 

4. korak: uporabnik izbere način plačila (po predračunu, po povzetju ali kreditna kartica ), označi, da se strinja s splošnimi pogoji in s klikom na gumb »Potrdi« zaključi nakup in izvede naročilo. Uporabniku se prikaže potrditev nakupa, hkrati prejme tudi sporočilo o potrditvi nakupa s povzetkom nakupa na e-naslov, katerega je vpisal v košarici. Pri izbiri plačila s kreditno kartico , je uporabnik ustrezno preusmerjen na vmesnik, kjer do konca izvede plačilo in se mu po uspešno izvedenem plačilu prikaže potrditvena stran nakupa. Hkrati na vpisan e-naslov prejme povzetek naročila. 

Z uporabnikovo potrditvijo in izvedbo naročila v 4. koraku nakupnega postopka podjetje Vučko d.o.o. pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. 

Pred potrditvijo Vučko d.o.o. naročilo pregleda in si pridržuje pravico do zavrnitve v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave lahko Vučko d.o.o. pokliče kupca na njegovo telefonsko številko, ki jo je vnesel v košarici. 

Kupoprodajna pogodba med Vučko d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Vučko d.o.o. potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje Vučko d.o.o. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Z oddajo naročila kupec jamči za točnost podatkov in hkrati potrjuje pogoje poslovanja ter jih nepreklicno in izključno priznava in sprejema kot sestavni del njegovega naročila. 

Naročil, ki so odpremljena, naknadno ni več možno kakorkoli spreminjati.

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja Vučko d.o.o., Stranska vas ob Višnjici 17, 1295 Ivančna Gorica, Slovenija. 

Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na e-naslov info@vucko.si .

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva pri naročanju se ne razlikujejo od osnovne tarife. 

Stvarne napake, reklamacije, servis in garancija 

V skladu z ZVPot-1 podjetje Vučko d.o.o. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu. 

Kupec mora podjetje Vučko d.o.o. o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v roku dveh mesecev od odkritja napake in hkrati omogočiti pregled blaga. Vučko d.o.o. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po poteku z zakonom določenega roka od prevzema blaga. Zakonsko določen rok je dve leti. 

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na blagu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. 

V podjetju Vučko d.o.o. se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času, v obojestransko zadovoljstvo in v skladu z zakonsko veljavnimi določili. 

Reklamacijo (vračilo napačnega, nepopolnega ali poškodovanega blaga) javite z obrazcem za vračilo izdelka preko e-pošte info@vucko.si.

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Dobavitelj artikla jamči za kakovost v garancijskem roku, če se uporablja v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski roki so po splošnem pravilniku in začnejo teči z dnem prevzema blaga s strani kupca. Obrazec za vračilo artikla v garanciji se nahaja tukaj (https://www.vucko.si/s/u/obrazec-za-vracila-in-zamenjave-izdelka-vucko.pdf). 

Vučko d.o.o. je organiziran na sedežu podjetja na Stranska vas ob Višnjici 17, 1295 Ivančna Gorica, usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih napak in samostojno odloča o reševanju reklamacij, o zamenjavi izdelka z napako, razen v primerih, kjer je označeno drugače. 

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugodi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen. 

Kupec mora ob uveljavljanju reklamacije dostaviti z izdelki tudi in račun, kjer je naveden datum nakupa, št. računa. 

Napake in škode, povzročene zaradi napačne uporabe izdelka, ki ga dobavlja Vučko d.o.o., niso pokrite z garancijskimi pogoji. 

Popravila izvajamo v zakonsko določenem času hitro in kakovostno. 

Cene 

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Vučko ažurirajo in spreminja pogosto. 

Vse cene so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ki je jasno naveden na končnem obračunu. Cene in ostale ugodnosti (akcije, popusti, odprodaje …) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.vucko.si in za spodaj navedene načine plačila pod navedenimi pogoji. 

Vučko d.o.o. si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila. 

V primeru, da je podatek o ceni napačen oz., da se cena spremeni med obdelavo naročila, Vučko d.o.o. kupcu omogoči odstop od nakupa. 

Cena promocijskih copatov, tekstila, vezenja ali tiska se določi ob prejemu povpraševanja. 

Načini plačila 

V spletni trgovini www.vucko.si so na voljo naslednji načini plačila:

 • po povzetju - pri plačilu po povzetju kupec plača provizijo Pošti Slovenije. Višina provizije se določa po veljavnem ceniku Pošte Slovenije https://www.posta.si/ceniki ali GLS dostave, (pri plačilu nad 50 EUR je poštnina brezplačna za dostavo znotraj Slovenije; *če ni na strani drugače določeno).
 • po predračunu - po nakupu na vpisan e-naslov prejmete podatke za plačilo, na podlagi katerih izvedete plačilo ( pri plačilu nad 50 EUR je poštnina brezplačna za dostavo znotraj Slovenije; *če ni na strani drugače določeno).
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (pri plačilu nad 50 EUR je poštnina brezplačna za dostavo znotraj Slovenije; *če ni na strani drugače določeno). Sprejemamo kartična plačila Mastercard, Visa in BA Maestro. 
 • Paypal

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila nas obvestite na info@vucko.si  za kreditiranje kartice ali vračila kupnine. 

**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Pri izbranem plačilu »po predračunu« boste v svoj elektronski predal prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oz. sklic in namen plačila. V tem primeru boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke. Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na e-naslov info@vucko.si pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v 3 delovnih dneh, v nasprotnem bo Vučko d.o.o. naročilo preklical. 

Plačilo na TRR podjetja Vučko d.o.o. se uredi na podlagi podatkov, ki jih uporabnik prejme v primeru izbire plačila Po predračunu. 

Darilni boni Vučko 

 • Darilni bon je darilna kartica, ki ga Vučko proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec (Vučko d.o.o.) pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Vučko. 
 • Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini Vučko. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete darilni bon takoj lahko za pomoč pišete na info@vucko.si. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno. 
 • Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon ni potrebno unovčiti v celotnem znesku ob enkratnem nakupu, preostala vrednost bona se prenese na naslednji nakup. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. 
 • Uporaba darilnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje "promo koda'' vpišite kodo darilne kartice in kliknite ''potrdi''. Vrednost bona se vam odšteje od končnega zneska košarice. 
 • Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo uporabo le enega darilnega bona. 

Kode za popust 

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Vučko. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Vučko ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. Kupec lahko ob enem naročilu uporabi le eno kodo tudi če je hkrati aktivnih več kod, ki prinašajo različne ugodnosti. 

Uporaba kode za popust: 

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. 
 • Na zaključku blagajne v okence ''promo koda'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''. 
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. 
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati. 

Znižanja in posebne ponudbe

Vsa znižanja in posebne ponudbe vključno s kodami popustov veljajo samo za kupce b2c razen če ni na promociji drugače opredeljeno. Promocije za b2b kupce so posebne promocije, ki so posebej oglaševane za kupce b2b.

Kupcu se ob nakupu artikla, za katerega velja več znižanj, upošteva znižanje, ki je za kupca najugodnejše. Popusti se ne seštevajo, razen če je na promociji izrecno določeno drugače.

Znižanja in ponudbe veljajo zgolj za nakupe opravljene v obdobju, kot je opredeljeno na promociji. Izven določenega časovnega obdobja promocije, uveljavljanje te promocije ni mogoče.

Kuponi na prodajnih mestih Vučko po Sloveniji

Kuponi veljajo znotraj vnaprej določenega časovnega obdobja in za prodajno mesto, ki je navedeno na kuponu. Na kuponu je zapisana tudi vrednost kupona. Izplačilo vrednosti kupona ni mogoča. 

Zamenjave in vračila

V primeru zamenjave velikosti copatov, za katere je bil uveljavljen kupon, se vrednost kupona kupcu upošteva. Kupec lahko opravi zamenjavo velikosti copatov brez doplačila. 

V primeru vračila blaga ali odstopa od pogodbe se kupcu izplača enak znesek, kot je bil pri plačan s strani kupca. Vrednosti kupona ni mogoče izplačati.

V primeru vračila artikla in nakupu drugega artikla, oziroma t.i. zamenjavi artikla za izdelek iz druge kategorije, velja pravilo vračila. Kupcu se torej vrednost kupona pri takšnem ponovnem nakupu ne upošteva. Kupec plača razliko med novo vrednostjo nakupa ter zneskom, ki ga je kupac plačal pri prvem nakupu.

Dostava in prevzem 

Dostava je možna na naslove v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem. Kupec v primeru naročanja v tujino nosi vse nastale morebitne stroške uvoznih dajatev. Naročeno blago, ki je na zalogi, bomo v dostavo oddali v največ 3 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato prosimo za razumevanje. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu. 

Dostava se izvaja v sodelovanju s Pošto Slovenije ali drugim dostavljavcem. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene artikle prevzamete v skladu s pravili dostavne službe. 

Stroški dostave, račun 

Stroške pakiranja in dostave plača kupec. Strošek se izračuna glede na veljaven cenik in maso pošiljke po veljavnem ceniku Pošte Slovenije https://www.posta.si/ceniki. Strošek pošiljanja bo izračunan in ločeno jasno prikazan pred oddajo naročila. DDV je vključen v ceno dostave. 

POŠTASlovenijaHrvaškaAvstrija Nemčija
do 0,5kg3,81€9,66€16,46€    17,43€
0,5 – 2kg 5,56€9,84€16,46€17,43€
2 – 5 kg7,00€11,55€19,51€20,41€
     
Plačilo po prevzetju+ 1,00€Samo po predhodnem plačiluSamo po predhodnem plačiluSamo po predhodnem plačilu

 

 

 

 

 

**Cene veljajo za predhodno plačilo. Za plačilo po povzetju dodaten strošek 1,00€ z ddv. Tranzitni časi pri pošiljkah so določeni s strani Pošte Slovenije.

GLS

Slovenija

 TUJINA
   HrvaškaAvstrijaNemčija
do 2 kg4,22€1 paket10,65 €14,81€14,81€
2 – 5kg 4,90€1 paket10,79€16,70€16,70€
5 – 10 kg5,84€1 paket11,38€17,53€17,53€
Plačilo po prevzemuDodaten strošek 0,55 € Samo po predhodnem plačiluSamo po predhodnem plačiluSamo po predhodnem plačilu

 

**Cene veljajo za predhodno plačilo. V primeru plačila po povzetju je doplačilo 0,55€ z ddv oziroma 0,45€ brez ddv. Tranzitni čas je določen s strani dostavne službe GLS. 

Stroški pakiranja in dostave se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.vucko.si. Ob nakupu nad 50€ je kupec opravičen stroškov pakiranja in dostave znotraj Slovenije (če ni na spletni strani določeno drugače, v času promocij je lahko znesek za brezplačno dostavo drugačen; takšne promocije so časovno omejene).

Kupec prejme blago dostavljeno na naslov v skladu s pravili dostavne službe. 

Ob prejemu dostavljenega blaga bo kupec prejel tudi račun na elektronski naslov, naveden ob oddaji naročila, z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. 

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, ker kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov Vučko d.o.o. ne bo upošteval. 

Kupec lahko izbere tudi možnost osebnega prevzema naročenih izdelkov, v tem primeru stroškov dostave ni. 

Spremembe naročila in preklic naročila

Naročilo lahko kupec ob določenih pogojih prekliče ali spremeni tako, da v sprejemljivem času od oddaje prvega naročila odda novo naročilo in nam hkrati na e-mail spletna.trgovina@vucko.si sporoči katero naročilo želi, da podjetje Vučko d.o.o. upošteva (v sporočilu kupec nujno navede številke naročila in opis nastale situacije iz katere je jasna želena sprememba). Vučko d.o.o. si pridržuje pravico glede na splošne pogoje, ki določajo nepreklicno sklenjeno kupoprodajno pogodbo ob oddaji naročila, da spremembo naročila upošteva zgolj v kolikor naročilo še ni bilo obdelano in pripravljeno za odpremo ali spremembe zavrne v kolikor bi spremembe povzročile nesorazmerno količino dodatnega dela in/ali stroškov, ki bi nastali z organizacijo spremembe. V kolikor je naročilo kupca že v pošiljanju preklic ali kakršna koli sprememba ni mogoča.

Odstop od pogodbe 

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe in v tem času pošlje pisno obvestilo o odstopu (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti). 

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo in popolno izpolnjenim obrazcem pisno obvestiti podjetje Vučko d.o.o, Stranska vas ob Višnjici 17, 1295 Ivančna Gorica, e-pošta info@vucko.si,  o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe. To stori pisno po pošti ali elektronski pošti). V ta namen  potrošnik uporabi priloženi vzorec-odstopni obrazec, ki je potrošniku na voljo tukaj

V primeru odstopa od pogodbe nosi potrošnik neposredne stroške vračila blaga. 

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopa, mora blago vrniti na naslov podjetja Vučko d.o.o. čimprej oz. najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni, nepoškodovani embalaži, skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in kopijo originalnega računa. V primeru vračila delne količine naročenih artiklov, kadar se znesek naročenih artiklov zniža pod mejo zneska za brezplačno poštnino, kupcu zaračuna oz odšteje od zneska vračila prvo ne zaračunano poštnino. 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, če potrošnik v skladu s ZVPot-1 člena nima pravice do odstopa, ali po potrebi o okoliščinah, v katerih potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe (ZVPot-1) in sicer: pri blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. To velja za vse artikle izdelane po naročilu stranke in personalizirane artikle.

Vučko d.o.o. vrne kupnino v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu v kolikor ni drugače dogovorjeno. Vučko d.o.o. ima pravico zadržati vračilo prejete kupnine do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Pritožbe in spori 

Vučko d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si bo po svojih najboljših močeh prizadeval zagotavljati učinkoviti sistem obravnavanja pritožb. 

V primeru težav se kupec lahko poveže s podjetjem Vučko d.o.o. telefonsko na številko +386 1 7878 514 ali po elektronski pošti na info@vucko.si 

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 

Vučko d.o.o. bo v sedmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka. 

Morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.vucko.si med kupcem in Vučko d.o.o., bosta stranki prvenstveno reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče Ljubljana. 

Vučko d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 

Kupec se v primeru napak pri pošiljanju ali na dobavljenem blagu obrne najprej na prodajalca neposredno, s pritožbo. Prodajalec nato, v primernem času, glede na naravo problema, kupcu odgovori tako, da pritožbo zavrne ali potrdi ter ponudi možne rešitve zadeve. 

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS), podjetje Vučko d.o.o. ne priznava pristojnosti izvajalcev IRPS za reševanje potrošniškega spora, ki ga kupec lahko sproži v skladu s tem zakonom. Pritožbo lahko kupec vloži tudi na EU platformi za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Spletna povezava do SRPS je dostopna tukaj. 

Varovanje osebnih podatkov 

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo. 

Podjetje Vučko d.o.o. se obvezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ustrezna zaščita pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali odkritjem s strani tretjih oseb). Kljub ustreznim tehničnim in organizacijskim postopkom za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, Vučko d.o.o. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, s tem, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno originalno opremo svojega računalnika, ki je posodobljena in protivirusno zaščitena. 

Za potrebe poslovanja podjetje Vučko d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu www.vucko.si. Vučko d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki. 

O piškotkih in njihovi uporabi 

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe. Preberi več – link na piškotke 

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine: 

Naziv: Vučko d.o.o. 
Naslov: Stranska vas ob Višnjici 17, 1295 Ivančna Gorica 
Spletna stran: www.vucko.si 
E-pošta: info@vucko.si 

Telefon: 
Pritožbe in spori: +386 1 7878 514 
Trgovina: +386 1 7878 514 

Identifikacijska številka za DDV: SI38446626 
Matična številka: 1623290 
Transakcijski račun: SI56 0310 8100 0592 344 

Vučko d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja spletne trgovine Vučko kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila. Obstaja možnost barvnega odstopanja slik na tej strani z barvami dejanskega produkta, kar je lahko posledica fotografiranja ali različnih nastavitev prikazovanja na monitorju.

 

SPLOŠNI POGOJI  ZA B2B STRANKE

 

Splošna določila

Splošni pogoji v nadaljevanju veljajo za sklepanje kupoprodajnih pogodb na daljavo s pravnimi osebami preko spletne strani družbe VUČKO proizvodnja, storitve, trgovina d.o.o., Stranska vas ob Višnjici 017, 1295 Ivančna Gorica, matična številka 1623290000, davčna številka 31242588, ID za DDV SI38446626. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Postopek nakupa je enak za pravne osebe in fizične osebe, le da pred prvim nakupom ustvarite B2B račun, ki vam ga aktiviramo po pregledu poslovnih podatkov in vašem strinjanju s splošnimi pogoji poslovanja za pravne osebe. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je zakoniti zastopnik pravne osebe ali da je s strani pravne osebe pooblaščen za sklepanje kupoprodajnih pogodb z uporabo informacijske tehnologije.

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.vucko.si

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu www.vucko.si (v nadaljevanju: Pogoji) in se z njimi strinja.

Spletna trgovina www.vucko.si vam preko spleta omogoča nakup lahke obutve za šolo in dom in ostalih izdelkov in storitev, kar je razvidno iz prikaza na podstraneh prodajnega programa, ki je predstavljen tudi v glavnem meniju. Na spletnem mestu www.vucko.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene.

Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bodo kupcu vselej na voljo

informacije o identiteti ponudnika blaga in storitev v spletni trgovini www.vucko.si , kontaktni podatki, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s podjetjem

informacije o bistvenih značilnostih izdelkov in storitev iz spletne ponudbe

informacije o načinu in pogojih dostave

informacije o načinu plačila

informacije o reševanju morebitnih reklamacij

Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov je vidna na straneh www.vucko.si in se redno ažurira, zato so možne v ponudbi izdelkov tudi spremembe. Minimalno naročilo v B2B sistemu je 50 € brez DDV.

Cene

Vse cene so prikazane v EUR in ne vključujejo DDV, ki je jasno naveden na končnem obračunu. Cene in ostale ugodnosti (akcije, popusti, odprodaje …) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.vucko.si in za spodaj navedene načine plačila pod navedenimi pogoji.

Vučko d.o.o. si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je podatek o ceni napačen oz., da se cena spremeni med obdelavo naročila, Vučko d.o.o. kupcu omogoči odstop od nakupa.

Cena promocijskih copatov, tekstila, vezenja ali tiska se določi ob prejemu povpraševanja.

Postopek nakupa

Po pregledu ponudbe ob izbranih artiklih uporabnik izbere možnost "Dodaj v košarico". Izbrani artikli so zbrani v košarici (zavihek desno zgoraj), ki jo lahko uporabnik kadarkoli preveri in v njej uredi artikle (spremeni količino in/ali jih odstrani iz seznama). Uporabnik naročilo zaključi s klikom na gumb »Na blagajno«, kjer pregleda seznam izbranih izdelkov. V košarici uporabnik v 5 korakih opravi celoten nakup:…

1. korak: prijava v spletno trgovino B2B

2.korak: uporabnik glede na prodajalčevo ponudbo izbere izdelke in jih odda v košarico, pregleda svoje naročilo (seznam in količino artiklov) in ga poljubno spremeni; v primeru spremembe količine se znesek v košarici avtomatsko preračuna.

3. korak: uporabnik preveri podatke za dostavo

4. korak: uporabnik izbere način plačila (po predračunu ali kreditna kartica ), označi, da se strinja s splošnimi pogoji in s klikom na gumb »Potrdi« zaključi nakup in izvede naročilo. Uporabniku se prikaže potrditev nakupa, hkrati prejme tudi sporočilo o potrditvi nakupa s povzetkom nakupa na e-naslov, katerega je vpisal v košarici. Pri izbiri plačila s kreditno kartico , je uporabnik ustrezno preusmerjen na vmesnik, kjer do konca izvede plačilo in se mu po uspešno izvedenem plačilu prikaže potrditvena stran nakupa. Hkrati na vpisan e-naslov prejme povzetek naročila.

5. korak: potrditev naročila. Z uporabnikovo potrditvijo in izvedbo naročila v 4. koraku nakupnega postopka podjetje Vučko d.o.o. pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.  

Pred potrditvijo Vučko d.o.o. naročilo pregleda in si pridržuje pravico do zavrnitve v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave lahko Vučko d.o.o. pokliče kupca na njegovo telefonsko številko, ki jo je vnesel v košarici.

Način plačila

V spletni trgovini www.vucko.si sta na voljo plačilo:

po predračunu - po nakupu na vpisan e-naslov prejmete podatke za plačilo, na podlagi katerih izvedete plačilo

s plačilno oziroma kreditno kartico. Sprejemamo kartična plačila Mastercard, Visa in BA Maestro.

Paypal

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na info@vucko.si ali na št. + 386 1 7878 514 za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Pri izbranem plačilu »po predračunu« boste v svoj elektronski predal prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oz. sklic in namen plačila. V tem primeru boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke. Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na e-naslov info@vucko.si pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v 3 delovnih dneh, v nasprotnem bo Vučko d.o.o. naročilo preklical.

Plačilo na TRR podjetja Vučko d.o.o. se uredi na podlagi podatkov, ki jih uporabnik prejme v primeru izbire plačila po predračunu.

Odlog plačila je v določenih primerih možen po predhodnem dogovoru.

Dobavni rok

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi je 2 do 4 delovne dni za dostavne naslove Sloveniji, v ostalih primerih, ki jih ni na zalogi pa je dobava do 7 delovnih dni po prejetju plačila oz. po dogovoru.

Dostava

Dostava je možna le na naslove v Sloveniji. Naročeno blago, ki je na zalogi, bomo v dostavo oddali v največ 4 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato prosimo za razumevanje. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Dostava se izvaja v sodelovanju z GLS in Pošto Slovenije. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene artikle prevzamete v skladu s pravili dostavne službe.

Kupec prejme blago dostavljeno na naslov v skladu s pravili dostavne službe.

Ob prejemu dostavljenega blaga bo kupec prejel tudi originalni račun oziroma e-račun po predhodnem soglasju in dobavnico z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, ker kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov Vučko d.o.o. ne bo upošteval.

Ne omogočamo plačila po povzetju za B2B kupce.

Poštnina

Poštnino za dostavo naročenega blaga plača kupec po veljavnem ceniku dostavne službe, katero izbere. Kupec, ki naroči za več kot 200 € neto ima pravico do brezplačne poštnine. V tem primeru si prodajalec pridržuje pravico do izbire dostavne službe.

Kupec lahko izbere tudi možnost osebnega prevzema naročenih izdelkov, v tem primeru stroškov dostave ni.

Kupoprodajna pogodba

Med prodajalcem Vučko d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Vučko d.o.o. potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje Vučko d.o.o. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Z oddajo naročila kupec jamči za točnost podatkov in hkrati potrjuje pogoje poslovanja ter jih nepreklicno in izključno priznava in sprejema kot sestavni del njegovega naročila.

Arhiviranje pogodb 

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja Vučko d.o.o., Stranska vas ob Višnjici 17, 1295 Ivančna Gorica, Slovenija

Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na e-naslov  info@vucko.si ali po telefonu na št. + 386 1 7878 514.

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva pri naročanju se ne razlikujejo od osnovne tarife.

Odstop od pogodbe

Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Vučko d.o.o, Stranska vas ob Višnjici 17, 1295 Ivančna Gorica, e-pošta info@vucko.si, telefon: + 386 1 7878 514 o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe/pisno po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik uporabi priloženi vzorec-odstopni obrazec, ki je potrošniku na voljo tukaj (https://www.vucko.si/s/u/obrazec-za-vracila-in-zamenjave-izdelka-vucko.pdf).

V primeru odstopa od pogodbe nosi potrošnik neposredne stroške vračila blaga.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopa, mora blago vrniti na naslov podjetja Vučko d.o.o. čimprej oz. najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni, nepoškodovani embalaži, skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in kopijo originalnega računa. V primeru vračila delne količine naročenih artiklov, kadar se znesek naročenih artiklov zniža pod mejo zneska za brezplačno poštnino, se kupcu zaračuna oz. odšteje od zneska vračila prvo ne zaračunano poštnino.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če kupec v skladu s petim odstavkom 43.c člena nima pravice do odstopa,. ali po potrebi o okoliščinah, v katerih kupec izgubi pravico do odstopa od pogodbe (43b. čl. ZVPot) in sicer: pri blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim potrebam. To velja za vse artikle izdelane po naročilu stranke in personalizirane artikle.

Vučko d.o.o. vrne kupnino v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu. Vučko d.o.o. ima pravico zadržati vračilo prejete kupnine do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Stvarne napake, reklamacije, servis in garancija

V skladu z ZVPot podjetje Vučko d.o.o. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu.

Kupec mora podjetje Vučko d.o.o. o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v roku dveh mesecev od odkritja napake in hkrati omogočiti pregled blaga. Vučko d.o.o. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po poteku z zakonom določenega roka od prevzema blaga. Zakonsko določen rok je dve leti.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na blagu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

V podjetju Vučko d.o.o. se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času, v obojestransko zadovoljstvo in v skladu z zakonsko veljavnimi določili.

Reklamacijo (vračilo napačnega, nepopolnega ali poškodovanega blaga) javite z obrazcem za vračilo izdelka preko e-pošte info@vucko.si ali preko telefona na št. +386 1 7878 514.

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Dobavitelj artikla jamči za kakovost v garancijskem roku, če se uporablja v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski roki so po splošnem pravilniku in začnejo teči z dnem prevzema blaga s strani kupca. Obrazec za vračilo artikla v garanciji se nahaja tukaj (https://vucko.si/obrazec-za-vracila).

Vučko d.o.o. je organiziran na sedežu podjetja na Stranska vas 17, 1295 Ivančna Gorica, usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih napak in samostojno odloča o reševanju reklamacij, o zamenjavi izdelka z napako, razen v primerih, kjer je označeno drugače.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugodi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Kupec mora ob uveljavljanju reklamacije dostaviti z izdelki tudi in račun, kjer je naveden datum nakupa, št. računa.

Napake in škode, povzročene zaradi napačne uporabe izdelka, ki ga dobavlja Vučko d.o.o., niso pokrite z garancijskimi pogoji.

Popravila izvajamo v zakonsko določenem času hitro in kakovostno.

Reklamacije strank b2b partnerjev podjetja Vučko d.o.o. (v nadaljevanju parterji), partnerji sami urejajo s svojimi strankami, skladno z zakonodajo in internimi postopki reševanja reklamacij, zamenjav ali vračil.  B2b partnerji nato urejujejo nadaljnje postopke razrešitve reklamacije s podjetjem Vučko d.o.o..

Pritožbe in spori

Vučko d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si bo po svojih najboljših močeh prizadeval zagotavljati učinkoviti sistem obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec lahko poveže s podjetjem Vučko d.o.o. telefonsko na številko +386 1 7878 514 ali po elektronski pošti na info@vucko.si

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Vučko d.o.o. bo v sedmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.

Morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.vucko.si med kupcem in Vučko d.o.o., bosta stranki prvenstveno reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče Ljubljana.

Vučko d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Kupec se v primeru napak pri pošiljanju ali na dobavljenem blagu obrne najprej na prodajalca neposredno, s pritožbo. Prodajalec nato, v primernem času, glede na naravo problema, kupcu odgovori tako, da pritožbo zavrne ali potrdi ter ponudi možne rešitve zadeve.

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS), podjetje Vučko d.o.o. ne priznava pristojnosti izvajalcev IRPS za reševanje potrošniškega spora, ki ga kupec lahko sproži v skladu s tem zakonom. Pritožbo lahko kupec vloži tudi na EU platformi za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Spletna povezava do SRPS je dostopna tukaj.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

Podjetje Vučko d.o.o. se obvezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ustrezna zaščita pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali odkritjem s strani tretjih oseb). Kljub ustreznim tehničnim in organizacijskim postopkom za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, Vučko d.o.o. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, s tem, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno originalno opremo svojega računalnika, ki je posodobljena in protivirusno zaščitena.

Za potrebe poslovanja podjetje Vučko d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu www.vucko.si. Vučko d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki.

O piškotkih in njihovi uporabi

 

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe. Preberi več – link na piškotke

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

Naziv: Vučko d.o.o.Naslov: Stranska vas 17, 1295 Ivančna GoricaSpletna stran: www.vucko.siE-pošta: info@vucko.si

Telefon:Pritožbe in spori: +386 1 7878 514Trgovina: +386 1 7878 514Identifikacijska številka za DDV: SI38446626Matična številka: 1623290Transakcijski račun: SI56 0310 8100 0592 344

Vučko d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja spletne trgovine Vučko kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila. Obstaja možnost barvnega odstopanja slik na tej strani z barvami dejanskega produkta, kar je lahko posledica fotografiranja ali različnih nastavitev prikazovanja na monitorju.

Pogoji sodelovanja - promocijski copati po naročilu

Postopek naročila

Naročnik izpolni in odda obrazec za povpraševanje promocijskih copat. Naročnik je odgovoren za zagotovitev točnih in popolnih informacij pri oddaji naročila, vključno s specifikacijami izdelka in kontaktnimi podatki. Podjetje Vučko d.o.o. ( v nadaljevanju proizvajalec) na podlagi prejetih podatkov sestavi okvirno ponudbo. Ponudba je veljavna, ko se stranki dogovorita o vseh podrobnostih izdelave, vključno s predvidenim okvirnim rokom za izdelavo in dostavo naročila. Po prejemu plačila prosizvajalec izdela vzorčni par copatov in naročniku pošlje fotografijo v potrditev (razen če dogovor med naročnikom in proizvajalcem določa drugače).

Odobritev vzorca s strani naročnika velja kot potrditev naročila za izdelavo, naročilo lahko gre v serijsko izdelavo po prejemu te potrditve.

Cene in plačilni pogoji

Cene promocijskih copatov in ponudba je opredeljena v veljavnem Promocijskem katalogu, ki je objavljen na uradni spletni strani podjetja. Proizvajalec si pridržuje pravico do spremmebe cen v kolikor oceni, da bodo pri izdelavi nastali dodatni stroški, ki niso zajeti v osnovno ceno izdelave. 

Pogoji plačila

Začetek izdelave promocijskih copat, vzorčnega para copat ali digitalnega predogleda je možna izključno po plačilu predračuna. 

Spremembe in odpovedi naročil

Sprememba naročila je možna s strani proizvajalca ali naročnika vse do trenutka potrditve vzorca. V primeru sprememb vzorca lahko nastanejo dodatni stroški in/ali se podaljša rok izdelave. Spremembe se obračunajo po veljavnem ceniku o spremembi vzorca. V kolikor je naročilo že v procesu proizvadnje sprememba ali odpoved naročila ni več mogoča oziroma naročnik krije vse stroške, ki so nastali v proizvodnem procesu do trenutka odpovedi in/ali spremembe.

Cenik o spremembi vzorca

V brezplačno izdelavo vzorca je vključena 1 sprememba pozicije grafike na izdelku ali sprememba barve materiala. Vsaka nadaljna sprememba se obračuna od 10€+ddv oziroma se obračuna po dogovoru s proizvaljalcem, glede tip spremembe.

Dobavni roki in dostava

Okvirni rok izdelave promocijskih copatov (v obdobju od 1.1. do 1.11.) je 14 delovnih dni od potrditve vzorčnega para copatov (ta šteje kot potrditev naročila za izdelavo). Točnejši rok izdelave določi proizvajalec na podlagi podatkov, ki jih naročnik poda na obrazcu za povpraševanje in na podlagi drugih podatkov, ki jih poda naročnik.. Na rok izdelave vpliva zahtevnost končnega izdelka, dobavljivost željenih materialov in količina. 

Dobavni rok se lahko spremeni v primeru nepredvidljivih okoliščin, kot so nedobavljivost materiala ali logistične težave. V tem primeru proizvajalec naročnika obvesti o podaljšanju dobavnega roka v najkrajšem možnem času. V primeru zamude pri dobavi zaradi upravičenih razlogov, proizvajalec ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno nastalo škodo.

Intelektualna lastnina

Vsi dizajni, grafike in druge vsebine, ki jih ustvari ali posreduje naročnik v okviru naročila promocijskih copatov, ostanejo intelektualna lastnina naročnika.

Proizvajalec ne pridobi nobenih pravic do intelektualne lastnine naročnika, razen v obsegu, ki je potreben za izvedbo naročila in izpolnitev obveznosti do naročnika ali v primeru, da je grafiko za naročnika pripravil proizvajalec in se o tem sporazumeta.

Naročnik jamči, da ima pravico uporabljati vsebine, ki jih posreduje proizvajalcu, vključno z dovoljenjem za uporabo blagovnih znamk, avtorskih pravic ali drugih intelektualnih pravic tretjih oseb.

Uporaba in distribucija dizajnov

Dizajni, ustvarjeni za naročnika v okviru naročila promocijskih copatov, se lahko uporabljajo izključno za izdelavo in dobavo copatov naročniku. Brez izrecnega pisnega ali ustnega soglasja naročnika proizvajalec ne sme uporabiti ali distribuirati dizajnov za druge namene ali naročnike, v kolikor je dizajn last naročnika. 

Naročnik (v kolikor ni podal druge zahteve) soglaša, da lahko proizvajalec uporablja slike izdelanih copatov, vključno s posameznimi dizajni, v svojem katalogu, marketinških kampanjah in drugih promocijskih materialih kot reference za prikaz možnih izdelkov. 

Omejitve glede uporabe blagovnih znamk in avtorskih pravic

Naročnik je odgovorna za zagotovitev, da dizajni, ki jih posreduje proizvajalcu, ne kršijo nobenih intelektualnih pravic tretjih oseb, vključno z blagovnimi znamkami in avtorskimi pravicami.

Proizvajalec si pridržuje pravico zavrniti izdelavo ali distribucijo dizajnov, ki bi lahko kršili intelektualne pravice tretjih oseb.

Odgovornost za vsebino grafike

Naročnik jamči, da je vsebina grafike, ki jo posreduje proizvajalcu, zakonita in da ima vse potrebne pravice za njeno uporabo.

Proizvajalec ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne kršitve intelektualne lastnine ali druge pravne težave, ki izhajajo iz uporabe predložene grafike s strani naročnika.

Jezik in prevodi

Komunikacija med naročnikom in proizvajalcem ter obdelava naročil potekata prednostno v slovenskem jeziku. Naročnik lahko zahteva prevod pogodbe ali drugih dokumentov v drug jezik, vendar si proizvajalec pridržuje pravico do zaračunavanja dodatnih stroškov za prevod, razen če je drugače dogovorjeno. V primeru kakršnih koli neskladij med prevodom in izvirnim dokumentom, se šteje, da velja izvirni dokument v slovenskem jeziku.

Politika zasebnosti in varstva osebnih podatkov se izvaja v skladu z zakonodajo.